Полезные статьи

Цыплята бройлеров
Утки,Утята (суточные и подрощенные)
Ниппельные поилки
Инкубация
Корма, концентраты и премиксы
Покупка и разведение перепелов
Бройлеры
Содержание птицы
Содержание кур-несушек Хайсекс Браун
Другие статьи
Главная Курчата бройлерів Вирощування інкубаторних курчат

Бройлеры цыплята утята комбикорм доставка розница-опт выпойки БМВД витамины вет-аптечки Днепропетровская область ниппельные поилки кормушки

Будем благодарны если поделитесь в соц.сетях, твитнете...

Вирощування інкубаторних курчат
Птица_укр - Курчата бройлерів

Для вирощування відбирають тільки здорових, нормально розвинутих штучно виведених добових курчат. Вони рухливі, твердо стоять на ногах, живіт у них підібраний, ноги і дзьоб жовтого кольору. Середня маса хорошого курчати 36 – 38 г, слабкі курчата малорухливі, погано тримаються на ногах, живіт у них відвисає, пуповина інколи кровоточить, ноги та дзьоб синювато-білого кольору.

Для перевезення добового молодняка використовують щільні дерев’яні або картонні ящики, в які поміщають по 15-20 голів. У дорозі ящики накривають, щоб уникнути переохолодження курчат. Необхідно своєчасно підготувати курятник: побілувати та обігріти. В приміщенні завжди повинно бути свіже повітря, провітрювати його необхідно обережно, щоб не допустити протягів, що згубно впливають на молодняк, який ще не зміцнів. В якості підстилки, яка повинна бути чистою та сухою, можна використовувати тирсу, полову, солом’яну січку та інше.

Дуже важливо дотримуватися правильного температурного режиму. При нормальній температурі курчата бадьорі та рухливі. Вони охоче клюють корми, швидко набирають вагу. У приміщенні з температурою вище норми, курчата в’ялі, у них скуйовджене матове оперення, вони тяжко дихають, багато п’ють і мало їдять. У них уповільнюється ріст, можуть виникнути проноси, падіж. При низькій температурі вони скупчуються, пищать, стають малорухливими, скуйовджуються. В таких умовах молодняк розвивається погано, може бути невеликий відхід.

Для підтримання необхідної температури краще за усе користуватися електробрудером – обігрівачем найпростішої конструкції, який може виготовити будь-який слюсар. Під такий електробрудер поміщують 50 курчат. Ставлять його на підстилку. В перші 6-7 днів, щоб курчата не відходили від брудера і не переохолоджувалися, кругом нього на відстані 30-35 см встановлюють ширмочки з дощок або жерсті висотою 25-30 см. Потім їх прибирають. Утримання під брудером наближує курча до природних умов вирощування – воно начебто знаходиться на вигулі, а прохолонувши, ховається під квочку, в теплий пух матері.

З третього – четвертого дня життя в теплу сонячну погоду (при температурі повітря не нижче 150С) курчат (крім бройлерів) необхідно випускати з приміщення. Чим більше вони знаходяться на повітрі, тим краще розвиваються.

Перші 4-5 днів молодняк зазвичай годують на картоні або папері. Але краще мати лоткові годівниці з оцинкованої жерсті розміром 200х200 мм (одна годівниця на 15-20 голів). З 5 по 30 день курчатам дають корм в жолобкових годівницях, зроблених з дерева або жерсті. Годівниця довжиною 700, шириною 100 і висотою 50 розрахована на 20 голів. З 31 дня ставлять годівниці у два рази більші. До 25-30 денного віку курчат напувають з вакуумної поїлки. Якщо немає заводської, можна зробити її самому. Для цього у глиняному глечику на відстані 10 мм від верхнього краю просвердлюють отвір діаметром 4-5 мм. Глечик наповнюють водою, накривають блюдцем, перевертають вверх дном і встановлюють на дощечку або цеглину. В такі поїлки курчата не залізають ногами і не забруднюють воду.

Перший раз молодняк годують після його доставки з інкубатора. Якщо виведення під квочкою затягнулося, курчатам, які вилупилися, дають корм через 8-10 годин після того, як вони з’явилися на світ, хоча вони і погано клюють в цей день.

Щоб молодняк добре ріс, необхідно давати йому тільки доброякісний корм. Запліснявілі, затхлі корма, корма, які прокисли можуть занапастити курчат. Годувати їх необхідно вволю і завжди в один і той же час; перші десять днів кожні дві години або 6-8 разів на добу; з 11 до 31 дня – через кожні три години, а молодняк старшого віку – через чотири години.

З першого по третій день курчат годують круто вареним рубленим яйцем з розрахунку одне яйце на двох курчат на весь період. В той же час їх привчають до звареної на молоці пшеничної каші, подрібненої молодої трави (кропива, люцерна, еспарцет). З третього дня починають давати мучну суміш, у міру зволожуючи її до розсипчастого стану молоком, кисляком, нежирним м’ясним бульйоном або, у крайньому випадку, водою. До такої мішанки добавляють варену картоплю, дрібно порізану зелень і червону моркву. На п’яту добу з раціону виключають яйця і вводять сир. З 11 дня кашу замінюють вологою мішанкою. Шостої доби в окрему годувальницю засипають мінеральні корма – ракушняк, крейду, проварену і подрібнену шкарлупу яєць, висушені і розтерті кості, річний пісок і мілкий гравій.

Молодняку 20-денного віку можна давати 5 г вареної картоплі на одну голову на добу, 30-денного – 10 г, тримісячного – 100 г. За рахунок цього можна зекономити третю частину зерно-мучних кормів. При цьому курчата добре розвиваються, молоді курочки починають нестися в п’ятимісячному віці. Дещо іншими є раціони і режими утримання курчат-бройлерів.

Оставь отзыв/комментарий о статье:

 

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить




© Купить цыплят, утят Днепропетровск, Украина
Цыплята бройлеров | Кросс цыплят бройлеров Кобб 500 | Кросс цыплят бройлеров ROSS-308 | Цыплята породы Фокси Чик (Foxy Chick) | Купить уток,утят породы Черри-Велли | Утки,утята породы Мулард (Муллард) | суточные | подрощенные | купить комбикорм | курчата | Днепропетровская область | Украина | бройлеры купить | куплю бройлеров | продам бройлеров | курчата бройлери | комбикорм для бройлеров | корма для бройлеров | куплю цыплят | цена | куплю утят | купить утят | продаю утят | утята цена | продам гусят | купить гусят
© Бройлеры, цыплята, утята, Днепропетровская область, Украина